Over Tonko

Bij Tonko bieden we een platform voor jonge ontwerpers van Belgische bodem. Onze website biedt de mogelijkheid om de makers gemakkelijker in contact te brengen met liefhebbers van mooi, praktisch en smaakvol design.

Onze Filosofie

In de huidige wereld waarin we leven moeten we trachten dichter bij elkaar te staan en aandacht hebben voor onze omgeving. We geloven sterk dat we een mooiere samenleving creëren wanneer we makers en kopers dichter bij elkaar brengen. Producten krijgen meer waarde wanneer je weet van waar het komt, wie het maakte en welke materialen er gebruikt werden om tot een design object te komen.

We proberen onze ecologische voetafdruk steeds tot een minimum te beperken. Dit doen we in alle stappen van het maakproces tot de levering aan jouw deur. De ontwerpers gebruiken materialen die van natuurlijke oorsprong zijn en op verantwoorde wijze bekomen worden. Om de producten veilig tot bij jou te krijgen zorgen we dat je items steeds goed in te pakken. Dit doen we met verpakkingsmaterialen van natuurlijke oorsprong die eenvoudig te recycleren zijn.
Om uitgestootte CO2 te compenseren planten we voor elke bestelling een boom. Deze wordt geplant in het noorden van Senegal en zorgt ervoor dat woestijnvorming wordt tegengegaan. Dit leidt tot meer vruchtbare bodem voor fauna, flora en de lokale bevolking.

De Ontwerpers

Alle ontwerpers zijn bewoners van ons mooi Belgenland. De één heeft meer faam dan de ander, maar het zijn stuk voor stuk gedreven designers die nog lang niet klaar zijn met hun nieuwe ontwerpen op de wereld los te laten. Op alle productpagina’s kan je ontdekken wie het stuk juist ontworpen heeft.

Samuel Mahy, oprichter TONKO